026 - 4821310 info@van-capelleveen.nl

APKII

Verplichte keuring voor lichte voortuigen

Om de veiligheid op de weg te bevorderen heeft de Nederlandse regering in 1985 de ALGEMENE PERIODIEKE  KEURING, afgekort APK in het leven geroepen.

De keuring is verplicht voor auto’s vanaf 4 jaar en ouder en dient elk jaar herhaald te worden. Wanneer u deze keuring niet elk jaar herhaald riskeert u een boete van € 95,=. U krijgt deze boete automatisch thuis gestuurd!

In 1996 is de APK voor dieselmotoren uitgebreid met de roetmeting.

Een motorvoertuig moet aan de minimale veiligheidsisen voldoen voor de APK en is slechts een momentpname. Alle keuringseisen zijn vermeld in een boekwerk dat ieder APK keuringstation in zijn bezit heeft. Elke bevoegde keurmeester dient te keuren volgens deze richtlijnen, omdat de keuringsuitslag uniform dient te zijn.
Er moet echter wel vermeld worden, dat de APK een minimale veiligheidskeuring is en dit niet wil zeggen dat u bijv. 1 jaar lang zonder onderhoud en/of reparaties door zou kunnen blijven rijden!. Verstandiger is het dus, de keuring te combineren met een onderhoudsbeurt waarbij de APK keuring gratis voor u verzorgt wordt en u er normaal gesproken vanuit kunt gaan de komende 12 maanden over een bedrijfszekere auto te beschikken.

Let ook goed op de vervaldatum op het APK formulier dat u altijd bij u dient te hebben, wanneer uw auto gekeurd moet worden. U mag 2 maanden voor de APK vervalatum al komen voor de keuring. Dan krijgt u toch 1 jaar volledige verlenging van de APK goedkeuring. Deze 2 maanden heeft het RDW (die toezicht houdt op de APK regelgeving) ingesteld om een eventuele reparatie, die uit de APK kan voortkomen, binnen deze termijn in orde te maken.

Weet u niet meer wat de vervaldatum van de APK van uw auto is? Het RDW geeft de mogelijkheid om direct en snel al uw voertuiggegevens online te bekijken. Klik hier om naar Voertuiggegevens Online te gaan.

Had u al gelezen dat een APK bij ons altijd gratis* is als deze wordt uitgevoerd in combinatie met een grote onderhoudsbeurt?

Wij keuren alle soorten auto’s, dus ook diesel en LPG!

Heeft u nog vragen? Of wilt u een afspraak maken? U kunt altijd contact met ons opnemen. Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.